√ Kudret Narı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir? - Bilmeliyiz.com

Kudret Narı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kudret Narı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?


Kudret Narı Nedir? 


  • Kudret narı meyvesinin anavatanı Hindistan'dır fakat aynı zamandabu meyve, Asya ve Doğu Afrika’da bol miktarda yetiştirilir. Kudret narı kabakgiller ailesinden bir meyve olup, yeşil ve pürüzlü bir görüntüye sahiptir.
  • Kudret narı çiçeğinin içinden nara benzeyen kırmızı tohumlar çıkar ve bu tohumların ekşimsi bir tadı vardır. 
  • İçerisinde E vitamini, protein, mineral ve lif bulunduran bu meyve, son yıllarda ülkemizde de Yalova, Bursa ve Karadeniz bölgesinde yetiştirilmektedir.
  • Yapılan araştırmalarda kudret narının özellikle Tip 2 diyabet tedavisinde kan şekerini kontrol altına almada etkili olduğu bilimsel olarak gösterilmiştir.


Kudret Narı Faydaları Nedir? Nelere İyi Gelir?

Kudret narı mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Sabahları aç karna bir kaşık macun haline getirilmiş kudret narı sindirim sistemini güçlendirir, bağırsakları temizler.

Günümüzde çok yaygın olan reflü hastalığını rahatlattığı, reflünün yanı sıra ülser rahatsızlığı için de alternatif doğal bir şifa kaynağı olduğu bilinmektedir.


Kudret Narı Faydaları ve Kudret Narı Takviyesi


Kudret narı faydaları genel hatları ile şöyledir;

  • Bazı bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini düşürür.
  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkin rol oynar. 
  • Kudret narı düzenli bir şekilde tüketildiğinde karaciğer yağlanmasını engellemeye yardımcı olur.
  • Tiroit bezinin dengeli çalışmasına destek olduğu bilinir.
  • İçinde bulunan protein ve vitaminler sayesinde kudret narı, hücre yenilenmesini destekler ve hızlandırır.
  • Kan şekerini dengeleyici özelliği olduğu için diyabet hastalarına önerilen bir meyvedir. 
  • Kas ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur. 


Kudret Narı Cilde Faydaları

Kudret narı cilde faydaları açısından da birçok meyve ve sebzeye kıyasla üst sıralarda yer alan bir meyve türüdür. Bu meyve özellikle cildi dış etkenlerden korumak için kullanılır. 

  • Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için doğal bir krem olarak kullanılabilir.
  • Ciltte oluşan yara ve yanıkların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Ergenliğin en büyük sorunu olan sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olur. 


Kudret Narı Nasıl Yenir?

Kudret narı diğer meyveler de olduğu gibi çiğ yenir. Kudret narını meyve olarak tüketmek için bir çatal yardımıyla ezebilirsiniz. Ekşimsi bir tada sahip olduğu için bir miktar bal ile tatlandırılıp sabahları da tüketebilirsiniz. Zeytinyağı ile karıştırarak macun haline getirip olumlu etkisini arttırmak da mümkündür.


Kudret Narı Faydaalrı ve Kudret Narı Tüketimi


Evde kudret narı macunu hazırlamak istiyorsanız, zeytinyağı ile karıştırıp bir kavanozda 30 gün bekletin. Daha sonra kavanozun havasını aldıktan sonra kudret narı macunu kullanıma hazır hale gelir. Hazırladığınız kudret narı macununu sabahları aç karna tüketebilirsiniz.

Kudret narını en pratik şekilde üzerine bal gezdirip tüketebileceğiniz gibi çay olarak da içebilirsiniz. Çay olarak tüketmek için  meyvenin kurutulmuş halini suyun içine atıp demleyerek yemeklerden sonra içebilirsiniz. İsteyenler hazır olarak satılan kudret narı şurubunu da tercih edebilirler. 

Kudret narı meyvesini standart miktarda ve doğru süre aralığında tüketmek önemlidir. Bunun sağlanabilmesi adına kudret narını gıda takviyesi olarak tüketmek hem kullanım pratikliği hem de ideal verim açısından uygun bir yöntemdir.


Kudret Narı Takviyesi

Kudret narı faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Tropikal bir meyve olan kudret narında bol miktarda C vitamini ve birçok mineral bulunur.

Yüksek oranda lif, kalsiyum, beta karoten ve potasyum içeren bu meyve, tam bir vitamin/mineral deposudur. 

Kudret narını temin etmek her zaman mümkün olmadığı gibi aynı zamanda bu meyveyi tüketmekte çok kolay değildir. Bu nedenle kudret narından en üst seviyede faydalanabilmek adına kudret narı kapsülü, kudret narı macunu veya diğer tüketim yollarını tercih edebilirsiniz.

Hemen belirtelim ki tercih edeceğiniz kudret narı takviyesi ürününün doğal yöntemler ile elde edilmiş olmasından emin olmak adına ürünlerin içeriğinin incelenmesi ve bu alanda güvenilir gıda takviye firmaları tarafından satılan ürünlerin tercih edilmesi önemlidir. 

Kudret narı içeren gıda takviyelerini kullanarak kudret narının tüm faydalarını elde edebilirsiniz. 


Kudret Narı Fiyatı ve Satan Yerler

Kudret narı ham meyve olarak yaz aylarında marketlerden veya pazarlardan bulunabilir. Eğer macun ya da kudret narı kapsül şeklinde kullanılmak isterseniz de eczanelerden, aktarlardan veya besin takviyesi satan firmalardan temin edebilirsiniz.

Kudret narı takviyesi söz konusu olduğunda fiyatlar ürünün özellikleri, üretim şekli ve firmaya göre değişiklik gösterebilir. Kudret narı gıda takviyesi satın alırken ilgili firmanın GMP ve ISO 22000 gibi sertifikasyonlara sahip ve güvenilir bir firma olduğundan emin olunuz.

 
Copyright © Bilmeliyiz.com Tüm Hakları Saklıdır